Helseministeren besøkte Redcord

Helse og omsorgsminister Jonas Gahr Støre ble mektig imponert da han fikk se hva Redcord kan gjøre med menneskers fysiske helse.
– Jeg er ikke bare litt, men veldig imponert over hva jeg har sett og hørt her i dag. Det forskes på hvordan en kan bedre helsesituasjonen for veldig mange mennesker. Det er kunnskap som kommer hele samfunnet til gode, sier Støre etter et to timer langt besøk i Redcords hovedkvarter i Kilsund utenfor Arendal.

Nå lover den ferske helseministeren å ta med seg kunnskapen tilbake til helsedepartementet. Støre sier at den viktigste personen for en bedre helse er en selv. Og han mener at slyngetrening og behandling med Redcord er et godt eksempel på hvordan en kan forebygge smerter og forbedre livssituasjonen.

– Det illustrerer at trening og bevegelse kan hindre helseskader. Mye av aktiviteten skjer utenfor det offentlige, men jeg er overbevist om at mye av det som gjøres her kan tas med inn i det offentlige helsevesenet, sier Støre, som også er imponert over at kunnskapen spres til andre land i verden.

– Dette er folk som tør å satse på et område med mye risiko. De får næringen til å gå rundt, ikke bare i Norge. Det er gøy å se hvordan et initiativ kan utvikle seg til også å bli et eksportprodukt, avslutter Støre.

Se film fra besøket her: