David har hjulpet oss med å utvikle et treningsprogram for syklister
David Bombeke er fysioterapeut for det belgiske landslaget i sykling og BMC racing team (hvor også Thor Hushovd er med). David er en stor tilhenger av Redcord og tror slyngetrening er en nøkkelfaktor for å sikre suksess i Tour de France.

– Min oppgave er å få Cadel Evans til å bli en sterkere og bedre syklist. Sterkere kjernemuskulatur, bedre kontroll og et optimalt nevromuskulært samarbeid mellom lokale og globale muskler er viktige faktorer for å kunne vinne sykkelritt, sier Bombeke

Viktig del av den daglige treningen
Evans bruker Redcord Mini både hjemme og når han er ute og reiser. På treningsopphold med Bombeke starter han alltid dagen med intenstiv stabilitetstrening i Redcord Workstation.

– Slyngetreningen er en viktig del av den daglige treningen. Han gjør 30-45 minutter med Redcord øvelser hver eneste morgen før han fortsetter med 5-6 timer på sykkelen.

Funksjonell trening
Det unike med Redcord slyngetrening er at øvelsene er veldig funksjonelle, noe som betyr at de styrker og gjenoppretter optimal muskelfunksjon. Ved å se helheten og fokusere på muskelsamarbeid og hele muskelkjeder, kan Bombeke forbedre en spesifikk bevegelse ved å trene en helt annen del av kroppen.

– Slyngene gjør at man kan gjøre øvelser som er skreddersydde og meget funksjonelle for sykling. Vi har jobbet mye med nakke- og skulderøvelser, mye i timetrial posisjon. Vi har stor fokus på kjernemuskulatur for å bedre stabiliteten hans på sykkelen, sier Bombeke.