Jeg var sykmeldt i 12 måneder, og tilbake i jobb etter én behandling

Steffen S. Myrvold, SvalbardFør jeg kom til Redcord Clinic i 2009 var jeg sykmeldt i 2 x 6 måneder på grunn av belastningsskade i skulder og arm etter en fallulykke i 2008. I tillegg slet jeg med en ryggskade etter ishockeyspill. Tidligere behandling hos fysioterapeut, kiropraktor, naprapat og akupunktur hadde ikke fått meg bra, og legen ville at jeg skulle omskolere meg. Etter 5 års utdannelse var det en meget frustrerende beskjed. Jeg var 22 år, og hadde så vidt kommet i gang med å praktisere!

Gode forklaringer på mine smerte- og funksjonsproblemer, Neurac-behandling med Redcord Stimula, samt veiledning og motivasjon til egentrening har gjort underverker for meg. Allerede få dager etter første behandling på Redcord Clinic kunne jeg gå tilbake i jobb. I alt fikk jeg 5 behandlinger. To i mars, en i april, en i mai og en i desember 2009. Behandlingene inkluderte opplæring til egentrening og oppdatering av øvelsesprogrammet etter hvert som fremgangen kom. Treningsprogrammet omfattet også kne-, hofte- og ryggtrening. Skulder- og armsmertene, som jeg vurderte til 8 på en skala til 10, forsvant raskt. Ryggen ble også stabil.

Jeg kjøpte meg en Redcord Mini som har vært med meg under mine arbeidsoppdrag på Sydpolen og på Svalbard. Jeg bruker den regelmessig, og har ikke hatt noen tilbakefall. Nå er jeg i fin form


Sykmeldt i 12 måneder etter plager grunnet skader og overbelastning.
Skaden oppsto i 2008. Jeg jobbet med installasjoner og hadde hendene over hodet i 8 måneder. Det førte til overbelastning med lidelser/smerter i sener og muskler fra skulder og ned i håndleddet. Hadde dessuten skade i ryggraden fall på ungdomskolen og etter uhell på ishockeybanen i år 2000 med skiveutglidning.

Jeg hadde jeg vært hos naprapat, fysioterapeut, akupunktør og kiropraktor, men ingen fikk meg bra over tid og jeg ble sykmeldt i to perioder på 6 måneder (eller i lengre perioder). Legen ville at jeg skulle omskolere meg. Det var meget frustrerende etter 5 års utdanning. Jeg var 22 år og hadde så vidt hadde kommet i gang med å praktisere!

Tilbake i jobb allerede etter første behandling
Jeg hadde sett slyngene via arbeidsplasser, for eks. hos Veidekke. Ved en tilfeldighet fikk min bestefar se et frokostprogram på TV2 der fysioterapeut Gitle Kirkesola og dr. Vidar Arnulf fortalte om Neuracbehandling med Redcord Stimula på Redcord Clinic. Jeg var fortsatt sykemeldt og bestefar ringte meg omgående. 2 uker etter hadde jeg vært til første behandling og kunne gå tilbake i jobb!

God informasjon, effektiv behandling og opplæring til egentrening
Jeg fik i alt 5 behandlinger. To i mars, en i april, en i mai og en i desember 2009. Behandlingene inkluderte god informasjon om årsaken til mine problemer samt opplæring til egentrening og oppdatering av øvelsesprogrammet etter hvert som fremgangen kom.

Den første behandlingen var derfor på 1 ½ time, de øvrige på en time. Skulder- og armsmertene, som jeg vurderte til 8 på en skala til 10, forsvant raskt. Behandlingen og treningsprogrammet omfattet også kne, hofte og rygg. Ryggen ble stabil og jeg ble generelt i bedre form.

Redcord Mini er med meg på alle mine reiser og oppdrag
Etter de fire første behandlingen har jeg hatt montøroppdrag på Sydpolen og arbeider for tiden på Svalbard. Redcord Mini og et tilpasset treningsprogram er meg over alt og jeg gjennomfører normalt Redcord-øvelser tre ganger pr. uke. Kroppen min føles mer rørlig og jeg har fått overskudd og styrke til å gjøre ting jeg ønsker meg.

Rask effekt – ingen tilbakefall
God forklaring på årsakssammenheng, den raske effekten og betydningen av egentrening for å unngå tilbakefall, var meget motiverende for egentreningen. Det er nå vel 2 år siden jeg kom tilbake i jobben. Jeg har ikke hatt smerter og funksjonsproblemer og har ikke opplevd noen tilbakefall siden siste behandling for 1 ½ år siden.

Steffen S. Myrvold (25)
Longyearbyen
(April 2011)