ØysteinPølsaPettersen_Redcord
 

Øvelsene i slyngene trener muskel samspillet, noe som er viktig i all idrett. I langrenn skal man holde balansen og ha kontroll på skiene, samtidig som man skal overføre kraft fra overkroppen ned i staven eller igjennom bena og ut ned i snøen. Har man svakheter i muskelsamarbeidet er det lett å miste stemmen i hoften/standbeinet og man får ikke nok «trøkk» ned i skiene.

Øystein har vært inne på Redcord Clinic Lysaker for å kartlegge styrker og svakheter i muskelsamarbeidet. Etter testingen uttalte han følgende:
”Jeg setter store krav til de jeg samarbeider med, og hadde høye forventninger før jeg kom inn på Redcord Clinic. Målet var å avdekket sterke og svake områder på kroppen, samt å få laget et tilpasset treningsopplegg på bakgrunn av testene. Jeg lærte veldig mye av testene, spesielt om hvordan muskelgruppene sitter sammen i muskelkjeder.
Jeg oppdaget også at når det gjelder slyngetrening er det kvaliteten på utførelsen som er det viktige.
For min egen del gjelder faktisk “less is more” med tanke på antall øvelser og repetisjoner i slyngene”.

“Jeg vil ikke bare vite hvilke øvelser jeg skal trene, og hvordan – jeg vil vite hvorfor! Og det fikk jeg god forklaring på hos fysioterapeutene på Redcord Clinic” sa Øystein

Les artikkelen om “Pølsa” Pettersen sin Neurac testing på Redcord Clinic Lysaker i Birkebeiner’n nr 7 2012: Birkebeiner_0712_S62-64

Øystein “Pølsa” Pettersen
OL-vinner, Langrenn