Turner Lars Planke, VM i Antwerpen oktober 2013. Lars kvalifiserte seg til VM i alle apparater etter å ha blitt nr. 2 i NM senior som 19 åring

Lars-Planke_NM_Antwerpen_2013_web

Bildet er hentet fra turnforbundet sine hjemmesider.

Turn er en krevende idrett. Trening 3-4 timer pr. dag og med store krav til styrke, stabilitet, koordinasjon og balanse. Skader oppstår hyppig for de fleste turnerne. Det har Lars tatt på alvor i et samarbeid med fysioterapeutene på Redcord Clinic. De idrettspesifikke øvelsene i Redcord apparatet har fungert som en ”medisin” for leddnær stabilitet og rehabilitering så snart han opplever småskader og overbelastning.

Skadefri med Redcord – effektiv trening – bedre resultater
Etter den krevende NM uken ble den ene skulderen overbelastet, smertefull og stiv. ”Kom deg til Redcord Clinic” sa Storhaug. Etter en ½ time hos Gitle Kirkesola, var skulderen igjen smertefri og fullt bevegelig, og Lars kunne dra til Berlin et par dager etter for å i ”International jr. team cup”. Lars fikk sin hittil høyeste karakter i 6-kampen og ble klart beste nordisk jr. turner.

”Vokst opp” i Redcord-slyngene
Lars har et spesielt forhold til Redcord. Det var hans farfar som startet virksomheten og Lars har lekt i slyngene fra to-tre års alderen. Gleden ved å utfordre og kontrollere kroppen i tauene og på trampolinen i hagen ga inspirasjon til å starte med turn.

Etter noen år ble det mer systematisk trening i det fine klubbmiljøet i Njård. Fremgangen kom gradvis over flere år. Et samarbeid med Redcord Clinic har holdt ham så godt som skadefri i denne perioden med behandling av småskader og forebyggende stabilitetstrening. (, den eneste alvorlig skaden har vært et håndleddsbrudd for et par år siden).

LarsPlanke_i_ringene

Lars Planke, født 1993, turner.
4 gull og 2 sølv i Junior NM 2011. Sølv mangekamp senior NM 2013